Üvegzseb:

Nyíltan a számokról!

Többen, többször megkérdezték már a hirdetéseink hatására különböző felületeken, hogy “ok, de mennyit lehet keresni a Farmasival?”

Erre nem lehet fix, mindenkire érvényes számot mondani, hiszen ez nem egy bejelentett alkalmazotti munkahely, ahol akkor is megkapod a fix fizetésedet, ha egész nap csak a munkatársakkal beszélgetsz.

Az MLM-ben mindig a teljesítménytől, a beletett munkától függ az elérhető kereset összege. Viszont cserébe nincs kereseti plafon, mint egy munkahelyen, itt a kereseted felső határa nincs lekorlátozva. Ez pont ugyanígy van egy saját vállalkozásnál is. Aki ezeket nem tudja elfogadni, annak sem a vállalkozás, sem az MLM munka nem való.

 

A Farmasinál háromféle jövedelem lehetőség van:

1.Katalógusos értékesítés. 

Én magam ezzel a résszel NEM foglalkozok, nem értékesítek másoknak termékeket, nem gyűjtök be rendeléseket, kizárólag magamnak vásárolok, és a törzsvásárlói csoport építésével foglalkozom. 

Aki katalógusos értékesítő munkát akar végezni, annál nagyon egyszerű a helyzet: a katalógus árnál 23%-kal olcsóbban megveszi a terméket, katalógus áron odaadja a vásárlónak, a  különbözet az ő haszna. A keresete attól függ, mennyit értékesít.

Példa:
Sára katalógusból értékesít. Kihelyez néhány napra katalógusokat a fodrásznál, kozmetikusnál, odaadja a barátnőinek, beviszi a munkahelyre, és összegyűjti a rendeléseket. Összejött katalógus áron számolva 100 000 Ft-nyi rendelése. Megrendeli a kért termékeket, ezért a futárnak fizet 77 000 Ft-ot átvételkor (mivel ő regisztráltként 23%-kal kevesebbet fizet a termékekért, mint ami a katalógus áruk). Kiviszi a megrendelőknek a termékeket, akik kifizetik neki a katalógus árakat, így visszajön neki 100 000 Ft. Ebből 23 000 Ft az ő nyeresége.

 

 2. Törzsvásárlói csoport építése

 Aki törzsvásárlói csoportot épít, az sem értékesít. Tulajdonképpen annyit csinál, hogy használja a termékeket, megosztja a tapasztalatait, megismerteti a céget és a termékeket másokkal, és aki csak vásárolni szeretne, annak segít, megmutatja, hogyan tud regisztrálni a kedvezményesebb vásárlási lehetőségért, és hogyan tud rendelést leadni – saját magának. Ebben az esetben a jövedelme a csoportjába került törzsvásárlók vásárlásai után keletkezik. Ha csak vásárlók regisztrálnak hozzá, akkor egy szintről keletkezik jövedelme.

A törzsvásárlói csoportépítő minden hozzá regisztrált vásárló vásárlásainak pontértékét megkapja, és egy adott hónapon belül ha összegyűlik így minimum 150 pont, akkor már jutalékra jogosulttá válik a csoport forgalmából. Sávosan van meghatározva. hogy hány ponttól hány pontig mennyi százalék a jutalék.

      150-349 pont: 3%
      350-699 pont: 6%
    700-1399 pont: 9%
1400-2799 pont: 12%
2800-5499 pont: 15%
5500-7499 pont: 18%
7500 ponttól:       22%

Példa:
Marika törzsvásárlói csoportépítő, a megosztott tapasztalatai alapján idővel 23 szomszédja, rokona, ismerőse a segítségével regisztrált a céghez, és havonta innen vásárolják a szükséges tisztítószereket, kozmetikumokat, átlagban 30 pont értékben fejenként. Mindenki csak magának vásárolja meg a saját szükségleteit. A futár házhoz viszi nekik a megrendelt termékeket, azt átvételkor fizetik a futárnak, pont úgy, mintha bármilyen webshopból vásárolnának.

Mi a jó ebben Marikának? A 23 *30 pont érték összesen havi 690 pontot jelent neki, ő maga is vásárol havi 25 pontért, ezzel együtt már összesen 715 pontja van, amivel 9%-os szinten van.
A 715 pont forintosított értéke 715 * 320 = 228 800 Ft, ennek a 9%-át kapja meg jutalékként, azaz 20 592 Ft-ot. A saját vásárlása már ingyen van, és még marad is azon felül néhány ezer Ft nyeresége. 
Marika még tovább gyűjti a vásárlókat, van már 50 regisztrált törzsvásárlója, ekkor nézzük, mennyit keres:
50*30=1500 pont, plusz a saját 25 pontja, összesen 1525 pont. Marika 12%-os szinten van.
A pontérték forintosítva: 1525*320= 488 000 Ft, ennek a 12%- a jutalék, azaz 58 560 Ft.

 

 

3. Munkatársi csoport építése

Ez tulajdonképpen majdnem ugyanaz, mint a törzsvásárlói csoport építése, annyi különbséggel, hogy itt a regisztrálók nem csak vásárolnak, hanem maguk is akarnak vásárlói és/vagy munkatársi csoportot építeni. A jövedelem alapja itt is a csoportépítő alá bekerülő összes regisztráló vásárlásaiból keletkezik – azok vásárlásai utáni pontokat is megkapja, akiket már az ő munkatársai hoztak, teljes mélységből. A százalékos szintek ugyanazok. Itt viszont kicsit másképpen számítódik a jutalék: a közvetlenül hozzánk csatlakozók elért százalékos szintjeit is figyelni kell, ún. különbözeti jutalékot fizet a cég.

Példa:
János munkatársi csoportot épít. Van 6 regisztrálója, akik szintén csak maguknak vásárolnak, és csoportot építenek.
Az egyik csatlakozója Ági, aki 3%-os szintet ért el, az alatta levő csoport összes pontszáma 225 pont.
A másik csatlakozója Béla, aki 6%-os szintet ért el, az alatta levő 
csoport összes pontszáma 415 pont.
A másik 4 csatlakozójának is vannak már regisztrálói, de egyikük sem ért még el csoportszinten 150 pontot, így jelenleg még nem minősültek, 0%-osak. Mind a 4 csatlakozónak – az egyszerűbb számolhatóság kedvéért – 100 -100 pontja van a csoportjában.

Nézzük, hogyan alakul János jutaléka:
János csoportjában az összes pontszám: 225 pont (Ági) + 415 pont (Béla) + 400 pont (a 4, még nem minősült csatlakozó) + 25 pont János saját vásárlása. Azaz csoportszinten ez összesen 1065 pont, amivel János 9%-os szinten van.

A direktek elért szintjeit is figyelni kell, a saját szint és a direktek szintje közti jutalékot fizeti a cég. Konkrétan:
Ági 3%-os (
225 pont), János 9%-os, a különbözet 6%, így Ági pontjai után a 6%-ot kapja János:
225 *320 = 72 000 Ft, ennek a 6%-a: 4 320 Ft

Béla 6%-os (415 pont), János 9%-os, a különbözet 3%, így Béla pontjai után a 3%-ot kapja János:
415 *320 = 132 800 Ft, ennek a 3%-a: 3 984 Ft

A 4 másik, nulla százalékos csatlakozó pontjai után (400 pont) a teljes 9%-ot megkapja János, mivel az ő, és a nulla százalékos direktek közti különbözet 9%. Azaz 400*320 =  128 000 Ft, ennek a 9%-a: 11 520 Ft.
Azaz összesen kap János: 4320 + 3984 + 11 520 = 19 824 Ft-ot.

 

A csoportforgalom utáni jutalékon felül mind a törzsvásárlói, mind a munkatársi csoportépítő esetén is vannak még egyszeri, szintlépéshez kötött bónuszok is.

A jelenleg, április 1-től augusztus 31-ig érvényes szintlépési bónuszok:
– a 12%-os szint első alkalommal történő elérésekor: 38 400 Ft
– a 15%-os szint első alkalommal történő elérésekor: 48 000 Ft
– a 18%-os szint első alkalommal történő elérésekor: 64 000 Ft
– a 22%-os szint első alkalommal történő elérésekor: 96 000 Ft

 

 

A fentebbiekben mindegyik fajta kereseti lehetőségre teljesen életszerű, könnyen elérhető példák alapján láthattad levezetve, hogyan, mennyit lehet keresni, és hogyan számítódik a jutalék. A való életben az a jellemző, hogy nincsenek tisztán törzsvásárlói, vagy tisztán munkatársi csoportok. Minden csoportban vannak olyanok, akik tovább ajánlják a lehetőséget (akár törzsvásárlóknak, akár munkatársaknak), és így csoportot építenek. Mindig vannak olyanok, akik csak az értékesítés részével foglalkoznak, de azzal nagyon, így havonta magas pontszámú rendeléseket adnak le. És vannak, akik csak a saját részre vásárlás miatt regisztrálnak. Így egy csoport összetétele mindig vegyes, és ezt a jutalékok számításában is figyelembe kell venni. 

Az alábbiakban a saját, 6 hónapos CSOPORTÉPÍTŐ munkám eredményét mutatom meg neked számokban, mindenféle ködösítés és titkolózás nélkül. Nekem is vannak csak maguknak vásárló regisztráltjaim, és vannak csoportot építő regisztráltjaim is, és van néhány, aki csak értékesít. Én magam értékesítéssel nem foglalkozom.

Összes regisztráltak száma: minden, a csoportomban regisztrált tag, akiket én hoztam, és akiket mások hoztak, több szinten. Ebben van néhány rontott, emiatt duplázott regisztráció (rosszul írta be az emailt, nem kapott levelet, újra regisztrált), van néhány kamu regisztráció (valótlan adatokat adott meg, ki tudja miért?), és olyanok is vannak, akik regisztráltak ugyan, de aztán meggondolták magukat, és eltűntek, nem reagálnak semmire.

Aktív tag: ez sokkal fontosabb adat, mint az összes regisztráltak száma. Azokat jelenti akik az adott hónapban bármennyi pontért is vásároltak. Közülük a min. 25 pontos azokat jelöli, akik legalább 25 pont értékű rendelést adtak le, vagy ennél akár jóval többet is.

Összes minősült: azt mutatja meg, hogy az aktív tagok közül hányan és milyen százalékos szinteket értek el az adott hónapban, nekik keletkezett pénzbeli jutalékuk a csoportforgalom után.

Saját szintem: itt azt látod, hogy az adott hónapban, annyi aktív taggal, hány százalékos szintet értem el.

Csoportforgalom utáni jutalék: azt mutatja, hogy az adott hónap minősültjeinek figyelembe vételével mennyi csoportforgalom utáni jutalékom keletkezett. Ez az a jutaléktípus, aminek a számítása nem változik időszakosan, nem úgy, mint az egyéb bónuszok.

FONTOS: az alábbi táblázatban szereplő adatok NEM ígérvények arra nézve, hogy ha te elkezdesz dolgozni, neked is hónapról hónapra így alakulnak a számaid. Azt viszont be tudod tájolni, hogy pl. havi kb. 30 000 vagy 80 000 Ft-os mellékjövedelem eléréséhez hány százalékos szintre kell eljutnod, és kb. hány aktív emberrel tudod azt elérni. 

És hogy azt is lásd, valóban ki is fizetik a megkeresett jutalékokat, itt van az első 5 havi jutalékom bankszámla kivonata.

A fentebbi példaszámításokból, és a konkrét, valós példából is láthatod, hogy nincs semmi ördöngősség, sem törvénytelenség a Farmasi által kínált kereseti lehetőségben. Beletett munkától függően rövidebb vagy kicsit hosszabb idő alatt bárki el tudja érni, ami neki elegendő mellékkeresetként. 

Mindennek – értékesítésnek, törzsvásárlói vagy munkatársi csoport építésének is – az alapja ugyanaz: próbáld ki és használd a termékeket, hogy legyen terméktapasztalatod. Azaz: cserélj boltot, és amit egyébként is megvásárolsz havonta (tisztítószerek, tisztálkodó szerek, kozmetikumok) ezentúl vedd meg itt. 

Azt a tévhitet is el lehet felejteni, ami sajnos sokak fejében él: hogy az ismerőseiDEN keresel, “behúzod az embereket a regisztrációval” – mintha nekik kárt okoznál.

Nagyon sokan vásárolnak katalógus áron, mert nekik megfelelő az az ár, és nem akarnak regisztrálni, mert….csak.

Viszont, akiknek te felajánlod a regisztrálás lehetőségét, azokat semmivel nem károsítod meg, sőt! Pénzt spórolsz nekik.
Hiszen regisztráltként sokkal olcsóbban tudnak vásárolni – ha akarnak.
Így még csak véletlenül sem igaz ez a tévhit, pont ellenkezőleg, jót teszel azzal, akinek megmutatod, hogy regisztráltként olcsóbban is vásárolhat. ÉS közben te is jól jársz.

Kipróbálnád magad a Farmasinál?

Kezdd azzal, hogy iratkozz fel a hírlevél sorozatra.

Olvasd végig a leveleket, így minden infót megkapsz a cégről, a termékekről, a kereseti lehetőségekről, és a partnerprogramról, ami a végletekig leegyszerűsiti számodra az online toborzást – csupán hirdetések feladására. (Ennek mikéntjét alaposan meg fogod ismerni a levelekből).

Ennél egyszerűbb és kockázatmentesebb online munkát nem fogsz találni, és ennél könnyebben nem fogsz tudni hálózatot építeni.

Szóval? Leteszteled?

Ha már tagja vagy az ajánlott üzletnek, NE iratkozz fel, mert NEM fogod tudni használni a rendszerünket! Átregisztrálásra nincs lehetőség! Ha utólag kiderül, hogy már tag voltál, és új regisztrációt készítettél, elért eredménytől függetlenül felfüggesztésre kerül a második regisztrációs fiókod! A céges rendszer kiszűri az egyező adatokat!

Györfiné Orsi vagyok, ez az én oldalam. Erre az oldalra egyik hirdető partnerem hirdetésére kattintva jutottál. Ha feliratkozol a hírlevelekre, a leveleket tőlem fogod kapni. Ha pedig majd részt veszel a partnerprogramomban, te is kész anyagokkal dolgozhatsz, egyszerűen. Mindenről részletes tájékoztatást kapsz a hírlevelekből.

A weboldal tárhelyszolgáltatója az 
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 
9024 Győr, Déry Tibor utca 11. 2. em. 4. sz.
(Cg.08-09-016359, adószám: 14315754-2-08)

A weboldal a felhasználói élmények érdekében cookie-kat használ. A honlap további használatához a cookiek használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás