TUDNÁL MIT KEZDENI

TÖBB MILLIÓ FORINTNYI ÉRTÉKŰ,

TERMÉKEKRE LEVÁSÁROLHATÓ

DIGITÁLIS PÉNZZEL?

Az alábbiakban ismertetett promócióban az elindításától számítva 60 nap áll rendelkezésre a feltételek teljesítésére!

Ha figyelmesen végigolvasod ezt az oldalt, megtudod, hogyan juthatsz hozzá.

Egy összetett és bonyolult rendszerről van szó – de itt most csak arról a részéről fogok írni, amiről a címben olvashattál.

Ezt a részét megpróbálom a lehető legegyszerűbben elmagyarázni, hogy könnyen érthető legyen, de ehhez kicsit messzebbről kell indulni 🙂

A magyarázat eleje látszólag teljesen másról szól, de mire a végére érsz az olvasásnak, meg fogod érteni, mi köze egyiknek a másikhoz.

FELESLEGBŐL ÉRTÉK

Biztosan neked is van otthon olyan holmid, ami neked már felesleges, nem használod, de kidobni meg vétek lenne, mert teljesen jó állapotú, és másnak még értékes kincs lehet.

Viszont eladni csak apró pénzért tudnád – vagy úgy sem, mert nincs kedved/időd hirdetgetéssel foglalkozni.

Elcserélni meg nehéz, ha az aki vinné, nem tud olyat adni cserébe, ami neked is izgalmas.

Nos, ha vannak ilyen tárgyaid, mit szólnál egy új lehetőséghez, amivel értékké teheted?

MÁSKÉPP GONDOLKOZÓ KÖZÖSSÉG

Nemrég megismertem egy olyan közösséget, akik az ilyen tárgyaikat “elcserélgetik” egymás között, de nem a hagyományos csereberés csoportok működési elve alapján.

A cserében közbeiktattak egy “saját pénzt” (ez egy magyar fejlesztésű, egyébként nagyon komoly egyéb lehetőségeket magában rejtő digitális pénz, de most csak mint a cserét könnyítő eszközről írok róla).

Ennek a digitális pénznek a neve CoverNote, röviden csak CN-nek fogom nevezni a továbbiakban.

Ebben a közösségben nagyon sokan vannak, akik alig várják, hogy elkölthessék a meglévő több-kevesebb digitális pénzüket. (Az most a jelen ismertető szempontjából lényegtelen, ki mivel és mennyihez jutott hozzá ebből a digitális pénzből.)

ÚJFAJTA CSERE-BERE

Szóval ott van ez a sok ember, akiknek van ilyen digitális pénze, és szeretnék azt termékekre elkölteni.

Mindenki, aki tagja ennek a közösségnek, úgy tud vásárolni, ha ő maga is felkínál valamit eladásra – ez biztosítja, hogy folyamatosan sok eladó termék legyen, amiből lehet válogatni.

Miután feltöltesz legalább 5 valamit (terméket, szolgáltatást) eladásra, akkor vásárolhatsz te is. Amit feltettél, majd vagy elviszik, vagy nem, de általában mindennek gazdája akad hamar. (Itt az emberek tényleg szó szerint alig várják, hogy elkölthessék a digitális pénzüket.)

Bármit felkínálhatsz eladásra, ami jó állapotú, és másnak kellhet: könyveket, virágmagot, ruhákat, cipőket, műszaki cikkeket, játékokat, de akár a munkádat, szolgáltatásodat is.

NÉHÁNY SAJÁT PÉLDA

Én pl. tettem már ki ide online tanfolyamomat, a rendes forintos árát átszámolva erre a digitális pénzre, és alig került ki, már el is vitték – így rögtön lett nekem is digitális pénzem, CN-em.

Ebből már vásároltam is magamnak a Facebook adás-vételi csoportunkban termékeket, ezek egy részét láthatod az alábbi képeken.
(Új: amit bontatlan csomagban vettem cégtől vagy magánszemélytől. Újszerű: ami méretprobléma miatt lett eladó, vagy csak néhányszor használták, vagy csak kibontva lett.)

Sokszor láttam már feltéve bútort, műszaki cikkeket, cipőt, kabátot, könyveket, régiségeket, van ahol túravezetésért, szálláshelyért fogadják el fizetőeszközként, olyanról is tudok, hogy autó cserélt így gazdát digitális pénzért, és egyre több ember fogadja el fizetőeszközként. (Majd cégeket is szeretnének behozni ebbe a rendszerbe, de ez egy későbbi történet).

Szóval minden olyasmit meg lehet itt találni ebben a közösségben, amit egyébként is el szoktak adni az emberek, csak itt ez sokkal gyorsabban megy.

ÉLŐ PIACNAPOK

Időnként különböző városokban élő piacnapot is rendeznek, ahová elviheted az eladó dolgaidat, és ott el tudod adni a digitális pénzért, majd másoktól – akár ott és akkor, akár később, másik piacnapon, vagy az online felületen – tudsz vele vásárolni. 

Ebben a kis videóban megnézheted, hogyan zajlott nemrég Miskolcon az egyik ilyen élő CN piac.

A LÉNYEG

Szóval ez az egész leegyszerűsítve így működik:

 • Felkínálom eladásra azokat a tárgyaimat, amiket már nem használok, de kifogástalan állapotúak.
 • Eladom digitális pénzért, majd figyelem a csoportba felkerülő eladásra kínált dolgokat.
 • Ami tetszik, amire épp szükségem van, azt megveszem a digitális pénzzel fizetve.
 • Van akinél a postaköltséget is lehet ezzel a digitális pénzzel kiegyenlíteni, van aki a postaköltséget forintban kéri, ez mindig eladó és vevő közötti megegyezés kérdése.

Lényegesen gyorsabb és praktikusabb ez, mint hogy ott álljon évekig a polcomon. Enni nem kér ugyan, de fogja a helyet. Nem kínlódok a hirdetésével, elcserélni meg nyűgös, ha épp azt sem tudom, mit is szeretnék érte. Vagy ha tudom, de pont olyat nem kínál érte senki…

HOGYAN ZAJLIK EGY ILYEN DIGITÁLIS PÉNZES ADÁS-VÉTEL?

Nagyon egyszerűen. Egy regisztrációt és fiók hitelesítést követően lesz egy saját fiókod, egy online pénztárcád.

Mivel minden tag, akinek ilyen online pénztárcája van, hitelesíti magát, így adás-vétel esetén, a digitális pénz utalásához elegendő csak a másik fél email címét megadni.

Egyszerűen az online pénztárcádon belül beírod a címzett email címét, akinek utalni akarsz, megjegyzésbe azt, hogy mit vásároltál, beírod az összeget, és egy gombnyomással küldöd.

Ugyanígy, ha te adsz el valamit, akkor a vevő neked utalja a digitális pénzt.

MENNYIT ÉR?

Mint mindenféle pénz esetén, ennek a digitális pénznek is van árfolyama, forintban is kifejezhető értéke.

Az árfolyam mindig a bitcoin aktuális árfolyamának ezred része, a CN aktuális értékét mindig megnézheted >>>ITT.

A digitális pénztárcának sem indítási, sem fenntartási, sem utalási költsége sincs (ellenben, ha bankon keresztül utalsz, bankszámlát tartasz fenn, az nem szokott ingyen lenni, sőt…)

Ennek a rendszernek semmilyen költsége nincs.

REGISZTRÁCIÓ, HITELESÍTÉS, BIZTONSÁG

Mint minden bankszámla nyitásnál, itt is hitelt érdemlően igazolnod kell magad, hogy valós személy vagy. Ez az adás-vétel biztonsága miatt is fontos.

A hitelesítés ennyiből áll:

 • Telefonszám igazolása SMS küldéssel (normál díjas)
 • Személyazonosság igazolása:
  * igazolvány fotója
  * lakcímkártya fotója
  * szelfi fotó rólad

Természetesen az egész rendszer mögött egy hivatalosan bejegyzett, szabályos, a törvényeknek, jogszabályoknak és az  adatkezelési rendelet előírásainak is megfelelő magyar cég áll, így az adataid biztonsága miatt sem kell aggódnod.

A mellékelt kis videóban láthatod, milyen egyszerű ez az egész folyamat.

A hitelesítés során feltöltött dokumentumaid maximálisan biztonságban vannak, semmilyen célra nem használják fel azokat, kizárólag a kereskedés biztonságának szavatolása miatt szükséges. Ha a bankba bemész számlát nyitni, ott is elkérik a személyi dokumentumaidat, és lefénymásolják – itt is számlanyitás és fizetőeszközzel való pénzmozgás történik, emiatt kell hitelesen igazolnod magad. A pénzmosás elleni törvény is kötelezi a céget a felhasználók azonosítására.

A cég adatkezelési tájékoztatóját >>> ITT tudod megnézni.

(A cég weboldalán nagyon sok egyéb információt is találsz, az egyéb lehetőségek egy része fizetős – és elsőre elég bonyolultnak is tűnhet. Jelen tájékoztató oldal kizárólag az ingyenesen használható elektronikus pénztárcával, és az ingyenesen elérhető CN szerző promócióval foglalkozik, senkinek semmilyen fizetési kötelezettséget nem jelent a későbbiekben sem ennek a résznek a használata.)

HOGYAN LEHET ILYEN PÉNZED?

Ehhez a digitális pénzhez kétféleképpen juthatsz hozzá, mindkét mód teljesen ingyenes.

 1. Eladsz valamit a digitális pénzzel működő adás-vételi csoportban:
  így annyi pénzed lesz, amennyiért eladod a dolgaidat, ugyanennyit el tudsz vásárolni másoknál.
 2. Megismerteted ezt az ingyenes lehetőséget másokkal: 
  van egy promóciós lehetőség, ahol – ennek az ingyenes rendszernek a használatára hívhatsz meg másokat. Ez a promóció most akár ~5,5 millió forintnak megfelelő összeget hozhat neked, egyszerűen, és ingyenesen.

A PROMÓCIÓ, AMI NEKED SOK-SOK MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ DIGITÁLIS PÉNZT HOZHAT

Ha kipróbálod ezt az újfajta adás-vételi rendszert, és tetszik neked, ajánlhatod ismerőseidnek is.

Minél több felhasználó van a rendszerben, annál több az eladó-megvásárolható holmi.

A cég gyorsindulási promóciójának köszönhetően, ha

 • 60 napon belül
 • 20 olyan ismerősödet tudod meghívni, akik regisztrálnak és hitelesítenek is
  (erre a teljesen ingyenesen igénybe vehető lehetőségre, tehát senkinek nem kell egy fillért sem fizetnie semmire)
 • 960 CN-t kapsz a pénztárcádra, ami majdnem 1 bitcoin értékének felel meg (1000 CN = 1 bitcoinnyi érték), azaz jelenleg több millió Ft-nyi vásárlóértékkel bír.

Ezt a pénzt készpénzben ugyan nem tudod kivenni az automatából, de vásárolhatsz érte olyan termékeket, szolgáltatásokat, amikre szükséged van.

HOGYAN CSATLAKOZHATSZ?

 • Ha szeretnél tagja lenni te is ennek a másképp gondolkozó közösségnek
 • Ha szeretnél értéket teremteni elfekvőben lévő holmijaidból
 • Ha szeretnéd megszerezni a sok millió Ft értékű levásárolható összeget

nincs más teendőd, mint az alábbi lépéseket végrehajtani:

 • regisztrálj 
 • hitelesítsd a fiókodat
 • lépj be a Facebok csoportomba, hogy tudjak segíteni az elindulásban
 • mutasd meg a lehetőséget másoknak is

Tisztázzuk újra: semmit nem kell fizetned, és a továbbajánlás sem kötelező.

Ha csak az adás-vétel lehetőségét szeretnéd használni, az is teljesen rendben van. 

Akkor is beléphetsz a csoportba, ha még nem regisztrálsz, mert vannak kérdéseid.

DE MIÉRT ÉRI EZ MEG A CÉGNEK?
EZ NEM ÁTVERÉS?

Ezt a kérdést nagyon sokaktól megkaptam, ezért is térek ki rá külön 🙂

Tudom, hihetetlenek és talán gyanúsnak tűnhet, hogy szinte “puszira” kapsz ekkora összeget, de nagyon egyszerű a magyarázata, hogy ez így miért éri meg a cégnek.

Abban egyetérthetünk, hogy egy cég sem jótékonysági szervezet, mindenkinek fontos, hogy a saját haszna is meglegyen egy promócióból. De ennek nem kell feltétlenül mindig azonnali anyagi haszonnak lennie.

 

A következőt kell megérteni:

 • A cég sok éve fejleszti ezt a digitális pénzt és a pénztárcát. A közeli és távlati érdeke, hogy minél többen használják fizetésre, adás-vételre mind a tárcát, mind a digitális pénzt.
 • Ahhoz, hogy sok felhasználója legyen, kell tudnia valamit kínálni, amiért jönnek a tagok, ami miatt elkezdik használni a pénzt és a tárcát.
 • Ez a pénz a cég saját pénze. Mivel digitális pénz, így nincs klasszikus értelemben vett költsége (nyomdaköltség, tárolási költség, vásárlási költség, stb.) a cég részéről.
  (Persze, nyilván ez sincs ingyen, mert a programozókat fizetni kellett, stb. de ez a működésre kalkulált költség része).
 • Eddig is voltak különböző promóciók, amikkel több-kevesebb digitális pénzhez lehetett jutni, és voltak, akik vásároltak is, még amikor csak 50-60 Ft volt az értéke 1 CN-nek (ma ez már 10 000 Ft fölött van). A promóciók mind a tagság növekedését célozzák, és reklámokra elégetett sok pénz helyett inkább így motiválják a tagság növekedését.
 • Ahhoz, hogy beinduljon a kereskedés CN-nel, áruk kellenek, amiket meg lehet vele vásárolni. Ha ezt az árukészletet a cég vásárolná meg és tenné fel egy webshopba – óriási összegek lennének lekötve, termékben, ami nem biztos, hogy meg is térülne.
 • Azzal, hogy sokan kezdik el ingyenesen használni a digitális pénzt és a tárcát, nő az elérhető, digitális pénzen megvehető termékek száma – hiszen aki vásárolni akar, annak fel kell töltenie min. 5 db eladó dolgot. Tehát egy új belépő = min. 5 új kínálatba kerülő termék. 
 • Aki dolgozik vele, és meghív 20 új ingyenes felhasználót, az a sajátjával együtt már min. 105, de idővel még sok új terméket hoz be a rendszerbe (de általában senki nem áll meg 5-nél…), és ezért kapja meg a cégtől a 960 CN-t.
 • Lényegében a dolgozó tag és meghívottjai által a rendszer körforgásába bekerülő termékeket fizeti meg ilyen módon a cég.
 • És minél nagyobb a taglétszám, minél több termék van a rendszerben feltöltve, annál nagyobb a kereskedési forgalom – ami pedig majd a cégek felé lesz kecsegtető, hiszen az a cél, hogy cégek is bekapcsolódjanak a CN kereskedésbe termékeikkel, szolgáltatásaikkal.
 • Ugye így már érted?

Regisztráció és hitelesítés folyamata

A hitelesítés során feltöltött dokumentumaid maximálisan biztonságban vannak, semmilyen célra nem használják fel azokat, kizárólag a kereskedés biztonságának szavatolása miatt szükséges. Ha a bankba bemész számlát nyitni, ott is elkérik a személyi dokumentumaidat, és lefénymásolják – itt is számlanyitás és fizetőeszközzel való pénzmozgás történik, emiatt kell hitelesen igazolnod magad.

A cég adatkezelési tájékoztatóját >>> ITT tudod megnézni.

(A cég weboldalán nagyon sok egyéb információt is találsz, az egyéb lehetőségek egy része fizetős – és elsőre elég bonyolultnak is tűnhet. Jelen tájékoztató oldal kizárólag az ingyenesen használható elektronikus pénztárcával, és az ingyenesen elérhető CN szerző promócióval foglalkozik, senkinek semmilyen fizetési kötelezettséget nem jelent a későbbiekben sem ennek a résznek a használata.)

És a bizonyíték 🙂

Tudom, hogy sokaknak ez az egész bonyolultnak, és főleg hihetetlennek tűnik. Azt is megértem, hogy legtöbben csak a saját szemüknek hisznek – és persze van, aki annak sem 🙂

Én már teljesítettem egyszer a feltételeket, és meg is kaptam érte a CN jóváírást. A webirodám kifotózott képeit láthatod az alábbi képeken.

Én még régebben regisztráltam, akkor még 375 HARD-ot adtak a regisztrációért (most 40-et), így nekem most 15 ember is elég volt, hogy a bónuszokkal kigyűljön az 1000 HARD. 
Viszont van két fiam is 🙂 Most már nekik gyűjtöm a 20-20 regisztrálót.

A regisztrációdtól számítva 90 napig van lehetőséged elindítani a gyorsindulási programot, elindítás után 60 nap áll rendelkezésre, hogy teljesítsd a 20 főt.

És még mindig nem kerül egyetlen forintba sem ez az egész 🙂

1. kép: 1000 HARD összegyűjtése a feladat.

 • a telefonszámát hitelesítő regisztrálóért jár 5
 • ha a személyét is hitelesíti, jár utána újabb 5
 • emellett a gyorsindulási promócióban az
  – 5. hitelesített regisztráló után +50
  – a 10. hitelesített regisztráló után +150
  – a 15. hitelesített regisztráló után +250
  – a 20. hitelesített regisztráló után +350 

Azaz 20 regisztráló esetén ez: (20*10) + (50+150+250+350) = 1000 HARD

2. kép: amikor kigyűlik az 1000 HARD, az 1000 automatikusan átváltódik 1000 BITHard-ra.
Ha több HARD-od volt, mint 1000, a többi ott marad.

Ez a lépés automatikusan lezajlik, nincs vele teendő.

3. kép: néhány technikai lépést kell elvégezni, pár kattintást, ahhoz, hogy az 1000 BITHard-ból 960 CN legyen. Ennek az átváltásnak van 40 BITHard költsége, ez levonódik az egyenlegen lévő 1000-ből, ezért lesz belőle 960.
De a lényeg, hogy befizetned itt sem kell semmit.

A 960 CN szabadon elvásárolható az online piactereken, vagy az élőben megrendezett piacnapokon.

Várlak szeretettel, és sok segítséggel a csoportomban!

Jelen weboldal tartalma szerzői jogi védelem alá esik. Minden engedély nélküli felhasználás, változatlan vagy részben módosított formában jogi eljárást, és fizetési kötelezettséget von maga után. Jogosulatlan felhasználás esetén napi 20 000 Ft használati díj kerül kiszámlázásra ügyvédi felszólító levél kíséretében. A jogosulatlan felhasználó a jogosulatlan felhasználás tényével elfogadja és magára nézve betartandónak tekinti a jelen jogi tájékoztató tartalmát.

A weboldal tárhelyszolgáltatója az 
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 
9024 Győr, Déry Tibor utca 11. 2. em. 4. sz.
(Cg.08-09-016359, adószám: 14315754-2-08)

A weboldal a felhasználói élmények érdekében cookie-kat használ. A honlap további használatához a cookiek használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás