TUDJ MEG MINDENT

AZ SCN-RŐL

Az SCN (Smart Crypto Note) egy több éve működő magyar rendszer, ami rengeteg jobbnál jobb lehetőséget rejt magában.
Nem 2 perc alatt megérthető rendszerről van szó, így nagyon sokan nem is tudják, hogy van egy bárkinek elérhető, TELJESEN INGYENES része is. 
Elsőként ennek a rendszernek csak ezt az egy, INGYENES részét fogom bemutatni egyszerűen és érthetően, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sok embernek lehet óriási segítség.

Először vegyünk át néhány alapvető tudnivalót a pénzzel kapcsolatban, ami segít, hogy megértsd, amiről szó lesz.

Tények a pénzről

1. Pénzre nem azért van szükséged, mert azt a konkrét, kézzel megfogható papír vagy fémdarabot akarod birtokolni. Azt nem tudod megenni, nem tudod meginni, nem tudsz bele felöltözni: azaz önmagában nincs semmi haszna.

2. Pénzre azért van szükséged, mert olyasmire tudod cserélni, ami neked fontos, hasznos, szükséges: élelemre, ruházatra, használati tárgyakra, autóra, lakásra, szolgáltatásra, stb.

3. A pénz értékét úgy tudod meghatározni, hogy viszonyítod valamihez: általában ezt egy másik pénzhez szoktuk hasonlítani (pl. 1 euró 360 Ft-ot ér, stb.).

4. Mindegy, milyen pénz, fizetőeszköz (forint, euró, dollár, yen, vagy akár üveggyöngy) van a birtokodban, annak csak akkor van értéke, ha a közösség, amiben élsz, ahol használni akarod, elfogadja azt fizetőeszközként, értékmérőként. Így tudod a pénzedet elcserélni számodra fontos, hasznos dolgokra.

5. Egyre több új fizetőeszköz születik, de nem a hagyományos papír-fém fizikai verzióban, hanem digitális pénzek formájában.

6. Annak a digitális pénznek lesz értéke, amit egy közösség közös megállapodással elfogad fizetőeszközként: mert így fizikai tárgyakra, szolgáltatásokra cserélhető, mint bármilyen hagyományos pénz.

7. A legtöbb mai digitális pénz, kriptovaluta még nem használható hétköznapi vásárlásra, mert nincsenek széles körben elfogadva fizetőeszközként.

Létezik viszont egy olyan digitális pénz, amit már jó ideje,
egyre nagyobb létszámú közösségben tudsz vásárlásra használni.

Magyar rendszer, magyar digitális pénz

Ennek a különleges, egyedi és összetett rendszernek a neve: Smart Crypto Note, röviden SCN.
A digitális fizetőeszköz neve pedig CN (=CoverNote)

Az SCN egy nemzetközi, decentralizált (nem egy kézből irányított), független kereskedelmi- és üzleti felületet kínál mindenki számára. Egy olyan korrekt lehetőséget nyújt a biztonságra és növekedésre, amelyet a jelenleg elérhető pénzügyi eszközökkel lehetetlen lenne megvalósítani.

A rendszer egyszerre képes kiszolgálni mind a hétköznapi (például ingatlanvásárlás), mind a befektetői igényeket. Az SCN magyarországi képviselete a Blockchain Solutions Zrt.

Az SCN rendszere saját fejlesztésű blokklánc alapon fog működni: ez egy biztonságosabb és radikálisan gyorsabb ügyintézést, valamint bárki számára nyomon követhető és visszafordíthatatlan tranzakciókat tesz lehetővé. Okos szerződések tartalmazzák a szerződéses feltételek összes információját, és az előre meghatározott feltétel(ek) teljesülésekor automatikusan végrehajtják az adott feltétel(ek)hez kötött tevékenységet, tranzakciót, következményt.

Egy valóban sokrétű és összetett rendszerről van szó. Összetettsége, újszerűsége, és egyedisége miatt nem lehet 10 perc alatt megérteni, időt kell rá szánni. 

Alap információk a CN-ről

 • Az SCN cég kifejlesztett egy digitális pénztárcát és egy digitális fizetőeszközt.

 • A digitális fizetőeszköz neve: CN (CoverNote).

 • Ezt a fizetőeszközt Magyarországon MÁR MOST IS több ezer fős közösségben tudod használni vásárlásra (termékek, szolgáltatások vásárlására), illetve már több országban is vannak tagjaink.

 • Jelenleg a Facebook adásvételi csoportjainkban, illetve az élőben megrendezett >>> piacnapokon tudsz vásárolni CN-ért. De hamarosan elkészül a cég webes piactere is.

 • Már több országban is alakultak CN-es adásvételi Facebook csoportok (pl. Románia, Szlovákia).

A képgalériában egy kis válogatást láthatsz abból, amiket én az utóbbi hónapokban CN-ért vásároltam, az értékük több százezer forintnak felel meg.
(Új: amit bontatlan csomagban vettem cégtől vagy magánszemélytől. Újszerű: ami méretprobléma miatt lett eladó, vagy csak néhányszor használták, vagy csak kibontva lett.)

Mihez tudsz kezdeni a CN-nel?

Ha bármilyen módon CN-t szerzel, a következőket teheted vele:

 • vásárolhatsz belőle olyan termékeket, amikre szükséged van, vagy ami csak épp megtetszik
 • ha valamit egyébként is megvásárolnál valahol forintért, de azt meg tudod vásárolni CN-ért – akkor az erre szánt forint összeged megmarad: így tulajdonképpen “forintra váltod” a CN-edet
 • akár azt is megteheted, hogy amiket vásárolsz CN-ből, azt utána eladod hagyományos módon, forintért – ezzel megint csak “forintra válthatod” a CN-edet
 • de alkalmazhatod a kivárásos stratégiát is: nem költöd el, megvárod, míg sok cég lesz a rendszerben,  és majd náluk vásárolod el
 • vagy majd a tőzsdén átváltod hagyományos pénzre

Bármelyik lehetőséget választod is, mindenképpen jól jársz.

Ha idáig eljutottál, akkor biztosan egyetértesz velem abban, hogy a fentebb írtak szerint a CN egy értékkel bíró digitális pénz, hiszen:

 • már most is termékekre, szolgáltatásokra tudjuk cserélni
 • egyre szélesebb, egyre nagyobb létszámú, és egyre inkább nemzetközivé váló közösségben tudjuk használni
 • megállapodás rögzíti, hogy mennyit ér 1 CN

/Az aktuális CN értéket, és az értékváltozást a kezdetektől mutató grafikont >>>ITT tudod megnézni./

Át lehet-e váltani a CN-t forintra?

Jelenleg még nem.

Idén tavasz-nyár körülre van tervezve, hogy belépünk a tőzsdére. (De ennek időpontja akkor biztos, amikor már megtörtént.)

Ha a tőzsdére jutás megtörtént, onnantól adva vannak a feltételek ahhoz, hogy a cégek is bejöhessenek a rendszerbe, és elfogadják fizetőeszközként a CN-t.

És akkor már arra is lesz lehetőség, hogy – több lépésben – átválthasd a CN-edet hagyományos pénzekre.

Átváltási költség minden pénz átváltásnál van, így itt is lesz a váltásnak költsége (kb. 15-25% között várható), de nagy valószínűséggel még így is jelentős nyereséggel számolhatsz. 

Ha a majdani árfolyamok és az átváltási költség ismeretében úgy látod, hogy a hagyományos pénzre váltás nem éri meg neked, akkor megtartod CN-ben. Így jobban is jársz, hiszen veszteség nélkül, a teljes CN összegedet elvásárolhatod akár cégeknél is, termékekre, szolgáltatásokra. És várhatóan még az értéke is növekedni fog tovább.

Hogyan juthatsz CN-hez?

Eladással (ingyenes)

Az egyik lehetőség, ha eladsz valamit az adásvételi csoportunkban, olyasmit, ami másnak érték.

Amennyiért el tudnád adni forintban, annak megfelelő összeget kapsz érte CN-ben.

Ebből pedig vásárolhatsz másoktól CN-ért olyasmit, amire szükséged van.

Ez a verzió ugyanúgy működik, mint egy hagyományos adásvételi csoport, csak itt nem forint, hanem CN az elfogadott fizetőeszköz (mintha pl. euróval, vagy dollárral fizetnél vásárláskor).

Ajánlással (ingyenes)

A másik lehetőség, hogy ajánlói munkával szerzel CN-t.

Ha teljesítesz egy előre meghatározott feladatot a Gyorsindulási promóció (lásd lentebb) keretében, pontosan 960 CN lesz a jutalmad.

Ez a jelenlegi árfolyamon több mint 10 millió forintnyi értéknek felel meg.

Ez a verzió viszonylag kevés munkáért óriási vagyont ad a kezedbe, amiből kedved szerint vásárolhatsz akár az élő piacnapokon, akár az adásvételi csoportunkban.

Pénz átváltásával

Ha sem eladni, sem új tagokat meghívni nem akarsz, mégis szeretnél CN-hez jutni, lehetőséged van a forintodat átváltani CN-re, különböző konstrukciókban. 

Első átváltás alkalmával lehetőséged van – különböző bónuszok igénybe vételével – a forintod értékének többszöröséhez hozzájutni a rendszer pénzeszközeiben. 

Az aktuálisan elérhető kedvezményekről, bónuszokról, esetleges akciókról a rendszerbeli mentorod tud személyre szólóan tájékoztatni, ha ez a része érdekel. Ezen a tájékoztató oldalon erre most nem térünk ki ennél bővebben.

Gyorsindulási promóció

Az elvégzendő feladat:
60 (+30) nap alatt 20 új (ingyenes) felhasználó meghívása, akik hitelesítik is magukat. És ha akarják, elkezdik használni a piacteret.

A jutalom:
A Gyorsindulási promóció sikeres teljesítésével 960 CN boldog tulajdonosa leszel.
/Ha eddig még nem tetted, nézd meg most, >>>mennyit ér jelenleg egy CN, és azt szorozd meg 960-nal. Na, ennyit fogsz megkapni, ennyit vásárolhatsz el. Igen, jól látod, óriási az összeg…/

Ezeken a lépéseken kell végigmenned ahhoz, hogy részt vehess a promócióban.

1. lépés: Regisztráció
2. lépés: Telefonszám hitelesítése
3. lépés: Személyi hitelesítés
4. lépés: Gyorsindulási promóció elindítása 
/Az elindítás előtt mindenképpen egyeztess ajánlóddal vagy mentoroddal!/

A személyed hitelesítése több okból is fontos:

 • Egyrészt, mivel itt pénzforgalom fog történni (ha részt veszel eladásban, vásárlásban), az eladónak és a vevőnek is biztonságot jelent, ha minden tárca tulajdonosa hitelesített személy (ne történhessenek visszaélések).
 • Másrészt, gondolj csak bele: aki a gyorsindulási promóciót teljesíti, óriási összeget kap. Ha nem lenne a személyi hitelesítés, vissza lehetne élni a promócióval, mert kamu regisztrációkkal, frissen létrehozott email címekkel bárki egy nap alatt is megcsinálhatná a 20 regisztrálóját…
 • Harmadrészt, a pénzmosás elleni törvény is kötelezi a céget a felhasználók azonosítására, ez alól nem lehet kibújni.

Az adataid biztonsága miatt nem kell aggódnod:
ezt a céget is éppen úgy köti az adatkezelési szabályozás, mint bármilyen más céget, bankot, állami szervezetet, stb. 

A cég adatkezelési tájékoztatóját >>> ide kattintva el tudod olvasni.

Ha szeretnél regisztrálni és hitelesíteni, nyisd le ezt a fület a kis fekete háromszögre kattintva, megtalálsz hozzá minden segítséget.

 1. Regisztráció
  A regisztrációs űrlap megnyitásához  >>>kattints IDE.
  Az űrlap kitöltése után kapni fogsz egy emailt, amiből kattintással meg kell erősítened a regisztrációdat.

 2. Telefonszám hitelesítése
  A megerősítést követően lépj be a webirodádba, és elsőként hitelesítsd a telefonszámodat.
  Ezt egy SMS küldéssel, vagy egy telefonhívással tudod megtenni, mindent ott látsz a felületen leírva a belépés után.

 3. Személyi hitelesítés
  Ehhez először el kell készítened 4 db fotót.
  * 1 fotó a személyi igazolvány elejéről
  * 1 fotó a személyi igazolvány hátuljáról
  * 1 fotó a lakcímkártyának arról az oldaláról, amin a lakcímed van
  * 1 szelfi fotó rólad, amin
     – tartasz egy papírlapot, rajta a felirat: SCN és az aznapi dátum
     – és tartod a személyi igazolványodat (elejét)
     /lásd a mintafotón/

 

Ha elkészültek a fotók, lépj be a pénztárcádba, és töltsd fel őket.

>>> BELÉPÉS a pénztárcába

Ha menet közben már bezártad, vagy kiléptél, akkor belépést követően a lap tetején lesz egy sárga felirat, hogy “Ide kattintva verifikálj”. Arra kattints, és a megnyíló oldalon tölts fel minden fotót a helyére, majd küldd be őket hitelesítésre.
A Profil menüből is (belépés után alap alján találod) elérhető a hitelesítési felület.

Ha készen vagy a feltöltéssel, néhány órán belül értesítést kapsz a hitelesítés megtörténtéről. 
Vagy ha valamelyik fotót nem fogadták el, akkor emailben értesítenek, hogy melyiket kell kicserélned és újra feltöltened.

 

Regisztráció és hitelesítés asztali gépen

Regisztráció és hitelesítés telefonon

A következő fület lenyitva tippeket olvashatsz, amik segítenek, hogyan teljesítsd sikeresen a Gyorsindulási promóció feladatát.

Adok neked néhány tippet és ötletet ahhoz, hogyan tudsz nekikezdeni úgy a Gyorsindulási promóciónak, hogy minél hamarabb megszerezd a szükséges 20 regisztrálót, és ezzel a sok millió Ft értékű levásárolható összeget.
Sokféleképpen lehet ezt eredményesen csinálni.

Összegyűjtöttem neked a saját tapasztalataimat, illetve a módszereket, amiket én is eredményesen alkalmazok, így kiindulásnak máris van mihez nyúlnod.

**************************

1. TIPP: Legyen saját tapasztalatod

Ez az első és legfontosabb.
Ha már megvan a regisztrációd és hitelesítve van a pénztárcád, azt javaslom, az ajánlás megkezdése előtt szánj pár napot a piactér kipróbálására.
Csak a már regisztrált, hitelesített tagok jelentkezhetnek be a Facebook adásvételi csoportunkba, így amikor ezekkel megvagy, a csoport linkjét megkapod majd emailben.

Ha vásárolni szeretnél a piactéren, először fel kell töltened minimum 5 db valamit, amit eladsz CN-ért. Ez a feltétel biztosítja azt, hogy mindig több legyen a kínálat, minél szélesebb termékkörből lehessen folyamatosan vásárolni.
Ettől ne ijedj meg, ez lényegében bármi lehet, az a lényeg, hogy megfelelő állapotú legyen, ami másnak értéket jelenthet.

Ez lehet gyerekek kinőtt, jó állapotú ruhái, megunt, nem törött játékok, elolvasott könyvek, felesleges, nem használt, de szép állapotú háztartási eszközök, kisebb berendezési tárgyak, de akár saját magad által készített kézműves termékek, hobbi termékek, vagy különleges virágmagok, növények magjai, szolgáltatásod, stb. Ha elsőre nincs ötleted, nézz szét a csoportban, egészen biztos vagyok abban, hogy ki tudod találni, mi legyen az az 5 eladható tárgyad vagy egyebed.

Ha sikerült feltöltened, és el is adsz valamit, máris lesz CN-ed, amivel vásárolni tudsz másoktól.
(Árazás: amennyiért eladnád forintban, azt oszd el az aktuális CN árfolyammal.)

Fontos kipróbálnod, hogy megtapasztald: ezzel a pénzzel is ugyanúgy lehet vásárolni, mint forinttal. Hogy miért? Mert szinte egészen biztos, hogy akinek ajánlani fogod, meg fogja kérdezni tőled: “És te vásároltál már innen valamit? Tényleg elfogadják fizetőeszköznek?”

Akkor tudsz a leghitelesebb lenni mások előtt, ha saját tapasztalataidról tudsz beszámolni, és be tudod mutatni a saját vásárlásaid eredményét kézzel foghatóan.
(Én is rengeteg fotót kitettem a saját Facebook profilomra az itt vásárolt tárgyakról, és sokan emiatt kezdtek érdeklődni.)
Ha van már saját tapasztalatod, elkezdheted az ajánlói munkát.

**************************

2. TIPP: Hirdetés

Attól függően, hogy mennyi ismerősöd van a Facebookon, vagy mennyi és milyen csoportoknak vagy tagja, kezdhetsz online is hirdetéseket kitenni a saját Facebook profilodra, vagy Facebook hirdető csoportokba.

Bőven elég, ha kiteszed azoknak a tárgyaknak a fotóit, amiket itt vásárolsz, és odaírsz mellé valami ilyesmit:
“Ezeket a dolgokat nem forintért, hanem digitális pénzért vásároltam. Egy ingyenes regisztrációval, és egy adásvételi csoport használatával lehetőségem nyílt megszerezni egy óriási levásárolható összeget. Úgy, hogy egy forintomba sem kerül. Érdekel téged is ez a lehetőség? Ha igen, írj nekem üzenetet.”

Ha erre a kiírásra jelentkezik valaki az ismerőseid – vagy csoportokból ismeretlenek – közül, röviden el tudod mondani neki a lehetőséget. Megmutathatod neki az információs oldalt, és ha érdekli, tudsz neki segíteni a regisztrációban és hitelesítésben. 

VAGY: ha használod az automatikus tájékoztató rendszerünket, akkor elég annak a linkjét odaadnod az érdeklődőnek, és így egy hírlevél sorozatból tájékozódhat (erről a rendszerről kérj  részletesebb információt a mentorodtól).

**************************

3. TIPP: Összefogás

Ha nagy a baráti vagy rokoni köröd, megkérheted őket, hogy segítsenek neked egy feladat teljesítésében.

Mondd el röviden, miről van szó:
“Szeretnék tőled egy kis segítséget kérni. Elvállaltam egy feladat elvégzését, amiért cserébe kapok a cégtől egy jelentős, levásárolható összeget. Ez nekem most nagy segítséget jelentene. A feladatom az, hogy legalább 20 emberrel megismertessek egy újfajta vásárlási és eladási lehetőséget. Ha neked vannak olyan holmijaid, amik már régóta csak a helyet fogják, nem tudod eladni, de kidobni meg sajnálod, mert másnak érték lehet, akkor ez neked is hasznos felület lehet az eladásra, mert itt szó szerint pillanatok alatt megvásárolnak mindent. De arra is jó lehet, ha éppen a termékeidet, szolgáltatásaidat akarod ismertebbé tenni. A rendszerbe kerülés és a használata is teljesen ingyenes, egy regisztráció és egy hitelesítés szükséges hozzá. Mikor tudnál rám szánni néhány percet, hogy beszéljük róla, és eldönthesd, segítesz-e nekem ennek a feladatomnak a teljesítésében?”

Ha meg tudtok beszélni egy időpontot, mutasd meg neki számítógépen vagy akár telefonon is azt a weboldalt, videót, amit leginkább jónak tartasz ezzel kapcsolatban.
Ha hajlandó segíteni neked, készítsétek el közösen a regisztrációt (kb. 2 perc), a telefonos hitelesítést (kb. 1 perc),  segíts neki megcsinálni és feltölteni a fotókat a hitelesítéshez (kb. 10 perc).

Aztán pedig hívd meg a csoportunkba, és az adás-vételi csoportba is.

**************************

4. TIPP: Ajándékozás

A családtagokat, barátokat, ismerősöket úgy is megkérheted a segítségre, hogy cserébe te is adsz nekik valamit (lehet, lesz aki így szívesebben segít neked, ha ő is kap valamit cserébe).

Az, hogy mit ajánlasz fel cserébe, rajtad múlik. Ha pl. van valamilyen kézműves tevékenységed, megajándékozhatod a hitelesített regisztrálóidat egy általad készített tárggyal. 
Ajánlhatsz fel cserébe viszont szívességet, ha neki is szüksége van valamiben segítségre.
De talán a legegyszerűbb és legcélszerűbb, ha azt ajánlod cserébe, a regisztrációjukért adsz nekik 1-2-3… CN-t, amiből vásárolni tudnak a csoportunkban. Természetesen, ezt tisztázd előre, hogy csak akkor tudod adni az ajándékot, ha sikerül határidőn belül összegyűjtened a 20 regisztrálót.

Ha megvan a 20 fő regised, te kapsz 960 CN-t.
1 CN sok ezer F-ot ér, így ha minden hitelesített regisztrálnak felajánlasz 1-2-3 CN-t, akkor több tízezer Ft értéket kap mindenki, amit levásárolhat. Azért ez a legtöbb ember számára már van akkora tétel, hogy megmozduljon érte. Neked még így is marad nagyon sok CN-ed, ami sok millió Ft-nyi vásárlást enged. 

De egyértelműen tisztázd, hogy csak akkor tudod odaadni, ha meglesz a 20 fő, mert te is csak akkor kapod meg. Ezzel esetleg motiválhatod őt is arra, hogy segítsen neked érdeklődőt gyűjteni az ismeretségi, rokoni köréből. Ha pl. a házastársa, 14 éven felüli gyermeke is regisztrál hozzád, akkor minden főnek odaadod az ajánlott levásárolható összeget, így ez családon belül összeadódva már egész jelentős tétel lehet.

**************************

5. TIPP: Jótékonykodás

Ha esetleg téged nem hoz lázba, hogy elvásárolhatsz több millió Ft-nak megfelelő összeget, ezt fordíthatod akár jótékonykodási célra is.

Nagyon sok rászoruló család van, akiknek óriási segítséget jelentene a mindennapokban az is, ha ilyen levásárolható összeghez jutnának. Amiből pl. megvehetnek maguknak vagy a gyerekeknek ruhákat, cipőket, játékokat, berendezési tárgyakat, lakásfelszerelési dolgokat… lényegében bármit. Így több forintjuk megmarad a szűkösből, amit költhetnek a rezsire vagy élelemre.

Ha ismersz a környezetedben olyanokat, akiknek ez segítség lehet, röviden elmondhatod nekik, miről van szó, és megkérheted őket a regisztrációra, levásárolható összegért cserébe.
Ez a megoldás jelentős életminőség javulást hozhat egy-egy rászoruló családnak.
Akár egy családból többen is regisztrálhatnak: általában mindenütt van 2 felnőtt szülő, nagyszülők is lehetnek, és 14 éven felüli gyerek is akadhat. Így 1 családból akár 4-5 regisztráló is meglehet, így a levásárolható összeg pedig már durván sokat segíthet.

Ha olyanokat támogatnál, akik nem értenek a számítógéphez, vagy nincs esetleg internetük, akkor  mikor mire van szükségük, azt megveheted nekik ebből az összegből. 
De azt is megteheted, hogy ha a környezetedben tudsz egyesületeket, alapítványokat, magánszemélyeket, akik rászorulókat támogatnak adomány gyűjtéssel, őket is megkeresheted, és megmutathatod nekik ezt a lehetőséget.

Számtalan variáció elképzelhető erre, hogyan tudsz rászoruló családokat segíteni ezzel a megszerezhető összeggel.

További különlegességek a rendszerben

Az előzőekben megismert lehetőségen kívül is számos különlegessége, érdekessége van az SCN rendszerének.

Ejtsünk néhány szót ezekről is röviden. Nyisd le a kis fekete nyilakat, és olvasd el, amelyik érdekes számodra.

A jelenlegi pénzünknek egyszerre kell(ene) ellátnia nyugvó, és forgó funkciókat. Ez eleve egy ellentmondás, amit az SCN rendszeren kívül még egyetlen pénzügyi rendszernek sem sikerült feloldani.

Az SCN egy olyan egyedülálló fizetőeszköz rendszert hozott létre, ami elkülönítve látja el a pénz forgalmi-, hitelezési-, értékmegőrzési-, felhalmozási- és csereeszköz funkcióit. Mindegyik funkcióra külön pénzeszköz van, ezek egymás közt átjárhatóak, egymásba átalakíthatóak, meghatározott szabályok, számítási algoritmusok szerint.

Mindegyik fizetőeszköz decentralizált, blockchain alapú: a leprogramozott algoritmusok szerint működik, belenyúlási lehetőség nélkül. Külön-külön is működnek a maguk területein, rendszerbe összekapcsolódva pedig lefedik a pénz összes funkcióját.

1 nyugvó, és 3 forgó funkciójú fizetőeszköz alkotja ezt a rendszert: van 1 felhalmozási eszköz (BTH), van 1 hitel- és fizetőeszköz (CN), van 1 befektetési eszköz (CH) és van egy külső fizetőeszköz (CC).

Egyedi különlegesség lesz a már tesztüzemben működő közösségi árfolyam szabályozás (angol nevéből rövidítve röviden: DBR).

A közösség tagjai – akik megfelelnek bizonyos feltételeknek – szavazatokat adhatnak majd le naponta arra, hogy a 4 tőzsdei index (arany, olaj, euró és Bitcoin) közül éppen melyikhez igazodjon a CN árfolyama.  

A közösség döntheti el – szakmai iránymutatás mellett -, mi határozza meg a pénze árfolyamát, értékét – nyilván, a saját vagyonának senki nem lesz ellensége…

A jelenlegi pénzvilágban a bankok, tőzsdék, spekulánsok döntenek az árfolyam szabályozásról, nem azok, akiknek a tulajdonában van a pénz. Így ez a lehetőség teljesen egyedi lesz.

Sokkal stabilabbá fogja tenni a rendszert, és a pénzeszközünk árfolyamát: ha nem egyetlen tényező határozza azt meg, kevésbé lesz kitéve az árfolyam ingadozásának. 

Ez a felület is hamarosan elkészül, és onnantól itt fog zajlani az adás-vétel. Ide már majd cégek is bekapcsolódhatnak. amint a tőzsdére is kikerült a rendszer kripto pénze. 

Hasonló működésű lesz a piactér, mint az Ebay, vagy az Amazon – csak itt a CN lesz a közös fizetőeszköz.

A fő cél minél több cég behozása a rendszerbe, akik fizetőeszközként elfogadják a CN-t, cél az élet minden területének lefedése CN elfogadó partnerekkel.

A tőzsdei bevezetést követően képzett szakemberek fogják megkeresni a cégeket, megismertetik velük a rendszert, és azt, hogy miért lesz nagyon hasznos számukra a rendszerbe belépés.

Az SCN nem MLM rendszerben működik.

Az ajánlás, mások meghívása az okos pénztárca használatára szimpla, egy szintű ajánlói rendszerben történik.

Azonban ha valaki komolyabban szeretne foglalkozni ezzel a  rendszerrel, és szeretné minél többekkel megismertetni a rendszer lehetőségeit, lehet dolgozni mentorként, illetve később vezető mentorként.

Meghatározott feltételek teljesülése esetén mentorjelöltté válhatsz, és a szükséges vizsgák letétele után lehet belőled mentor, majd újabb  feltételek teljesítésével akár vezető mentor is. Idén tavasszal indul a nemzetközi promóció, így a mentorprogram kiemelkedő karrier lehetőséget – és ezzel kiemelkedő jövedelmet is – biztosít azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt.

GYAKRAN KAPOTT KÉRDÉSEK

Az eddigi beszélgetések során sok gyakran visszatérő kérdést kaptam a rendszer működésével kapcsolatban. Az ezekre adott válaszokat olvashatod a nyilak lenyitásával.

Jelenleg a cég webes piactere még fejlesztés alatt van. Amikor elkészül, egy nemzetközi felület áll majd rendelkezésünkre, ahol CN-ért eladhatunk és vásárolhatunk. Ha ismered már a Vatera, az E-bay, vagy Amazon felületét, kb. hasonlót képzelj el.

Amíg még ez a felület nincs kész, addig a Facebook adásvételi csoportokban zajlik a kereskedés. Már eddig is  több milliárd Ft értékben cseréltek gazdát termékek és szolgáltatások!

Egyszerű a használata, pontosan ugyanúgy működnek a CN-es csoportok is, mint a hagyományos adásvételi csoportok. Az egyetlen különbség a fizetőeszköz.

Ha tagja vagy bármilyen Facebook adásvételi csoportnak, akkor már tudod, hogyan működik az eladás, vásárlás az ilyen felületeken:

 • a tagok bejegyzéseket írnak a csoportba, fotókat töltenek fel az eladó holmijaikról, szolgáltatásukról
 • az adminok engedik ki a bejegyzéseket, ellenőrzés után, hogy megfeleljen a szabályoknak (megfelelő legyen a termék állapota, ne legyen túlárazva, ott legyenek a szükséges információk)
 • a vásárlók hozzászólásban jelzik, ha kérik valamelyiket
 • egymás között privát üzenetben megbeszélik a fizetéssel, szállítással kapcsolatos dolgokat

Jelenleg még alapvetően, túlnyomó többségben magánszemélyek adnak el a piactéren. Saját, feleslegessé vált, használt vagy új holmikat, illetve szolgáltatásokat is.

Sokszor lehet találkozni újonnan vásárolt, de mérethiba miatt eladóvá vált ruhákkal, lábbelikkel. Ajándékba kapott, de nem használt, eredeti dobozában lévő termékekkel. Keveset használt, szinte újszerű holmikkal. És persze olyasmikkel is, amik használtak ugyan, de mások számára így is értéket képviselnek.

A csoport adminjai ügyelnek arra, hogy csak olyan hirdetéseket engedjenek ki a csoport oldalra, amik megfelelnek a szabályzatban is rögzített feltételeknek.

Bár hivatalosan cégek még nem tudnak csatlakozni, de már egyre gyakrabban jelennek meg a piactéren cégek, vállalkozások termékei, szolgáltatásai is. A tulajdonosuk felismerte a rendszerben lévő lehetőségeket, és még a hivatalos céges csatlakozás elindulása előtt vásárlói bázist épít magának.

Csak gondolj bele abba, milyen “kincsesbánya” lesz ez a rendszer a cégeknek: amint a tőzsdén átváltható lesz hagyományos pénzre, a cégeknek nagyon is érdeke lesz elfogadni fizetőeszközként a CN-t. Hiszen már most is rengeteg ember van a rendszerben, akiknek nagyon sok költhető CN-je van, amiből vásárolni akarnak. A cégeknek pedig kell a fizetőképes vásárlói piac. A cégek többségének azonban még szükséges belépési feltétel, hogy a tőzsdén átváltható legyen a CN. Hiszen az a könnyebbik része, hogy elfogadja fizetőeszközként, viszont neki az adókat, járulékokat még forintban kell fizetnie.

Sokan vannak, akik már tudják, értik, miért is jó ez a rendszer, milyen közeljövőbeli pozitív hatásait tudjuk majd kihasználni. Ők szívesen eladják itt az egyébként is eladó dolgaikat, CN-ért is, mert tudják, hogy ez ugyanúgy valódi értékkel bíró fizetőeszköz, mint a forint. Sőt, a forinttal ellentétben, a CN értéke folyamatosan növekszik.

Ha pl. 2000 forintért adsz el egy könyvet, az a pénz még jó pár hónap múlva is kb. ugyanannyi értékkel bír, ugyanannyi értékben tudsz belőle vásárolni valami mást – vagy kevesebbért, ha a bolti árak emelkednek. Ezzel szemben ha ugyanezt a könyvet eladod a 2000 Ft-nak megfelelő CN-ért (ez ma kb. 0,13 CN), a CN-ed értéke jó eséllyel már pár nap múlva is többet fog érni forintban.

>>>ITT megnézheted, hogyan emelkedik folyamatosan a CN értéke.

Olyanok is egyre többen vannak, akik pénz befizetése nélkül, csupán az ajánlói munkájuk révén szereztek meg nagyobb (több millió Ft-nak megfelelő) CN összeget. Ők is  megtapasztalták már, hogy valóban tudnak a CN-ért vásárolni – így eladni is szívesen fognak CN-ért, hiszen számukra szintén értéke van.

Olyanok is vannak a rendszerben, akik már teljes egészében megismerték a lehetőségeket, és minél több CN felhalmozására törekszenek – ennek szintén egyik lehetséges módja a feleslegessé vált, de másnak értéket jelentő tárgyak, szolgáltatások eladása CN-ért. Nem mindenki akar vagy tud ajánlóként dolgozni a rendszerben, de az eladással CN gyűjtés számukra is nyitva áll.

És olyanok is vannak egyre nagyobb számban, akik nem akarnak eladni, nem akarnak ajánlani, mégis szeretnének nagyobb mennyiségű CN-hez jutni, ezért forint megtakarításuk egy részét váltják át  – euro, vagy egyéb valuta helyett – CN-re. Ezáltal 19-szeresére, vagy akár 38-szorosára is növekszik a megtakarításuk vásárló értéke, az átváltással azonnal (erről a mentorodtól kérhetsz majd tájékoztatást).

Ha el szeretnél adni valamit CN-ért, nem bonyolult az ár megadása sem.
Alapvetés az, hogy ugyanúgy árazunk, ahogy forintos eladásnál tennénk, a termék állapotát, reális piaci értékét véve alapul.

A CN ár megadásakor meg kell néznünk az aznapi aktuális CN árfolyamot >>>ITT .

Nézünk egy konkrét példát a CN ár kiszámolására, így egyszerűen megérted:

Van egy eladó széked, amit el tudnál adni 5000 Ft-ért egy hagyományos adásvételi csoportban.
A CN mai árfolyama: 11837 Ft/CN

A szék CN-ben megadott árát így számoljuk:
5000 /11837 = 0,42 CN

Ugye, hogy nem is bonyolult?

CN-t többféleképpen is szerezhetsz:

 • meglévő holmijaid eladásából
 • ajánlói munkával, teljesen ingyenesen
 • forint átváltással

Ha van CN-ed, akkor tulajdonképpen egy olyan “okos persely” kerül a birtokodba, 

 • aminek nincs sem fenntartási, sem használati költsége
 • amiből ha költesz, a megmaradó pénzed úgy is napról napra többet ér
 • amiben olyan pénzed van, amiből bármikor tudsz neked hasznos dolgokat vásárolni, nem jár le

Bár nagyon sokaknak azonnali anyagi segítséget jelent, ha kapnak egy levásárolható óriási összeget, az is teljesen rendben van, hogy nem mindenki akarja azonnal elkölteni, vagy nem az egészet akarja elvásárolni, de akár nem is akar egyáltalán vásárolni még, mert csak az üzletekben vásárlás érdekli.

Ha türelmes vagy, és kivárod a kriptotőzsdei bevezetést, a megszerzett CN-ed már cégeknél, üzleteknél, webshopokban is elkölthető lesz.

Nyilván a tőzsdére kerülés után azért annak is kell egy kis idő, míg az üzletkötők, tárgyaló partnerek sok céggel meg tudják ismertetni ezt a rendszert, hogy hogyan tudnak csatlakozni, és miért is éri meg nekik csatlakozni – de már most is vannak olyan cégek, akik alig várják, hogy hivatalosan is a rendszer partnerei lehessenek.

Hamarosan akár CN-nel fizetve bebútorozhatod a lakásod, vásárolhatsz belőle műszaki cikkeket, ruházati cikekket, élelmiszert, igénybe vehetsz szolgáltatásokat – a távolabbi víziója a rendszernek az, hogy az élet minden területét lefedhesse a CN-es vásárlás.

De ehhez a CN készletedet most tudod megteremteni a legjobb feltételekkel.

Ha szeretnél tagja lenni ennek a rendszernek, ha kihasználnád bármelyik lehetőséget, vagy ha csak egyéb kérdéseid vannak még, keress bátran!

Jelen weboldal nem a cég hivatalos weboldala, hanem egy ajánló partner tájékoztató információs oldala. A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alá esik. Minden engedély nélküli felhasználás, változatlan vagy részben módosított formában jogi eljárást, és fizetési kötelezettséget von maga után. Jogosulatlan felhasználás esetén napi 20 000 Ft használati díj kerül kiszámlázásra ügyvédi felszólító levél kíséretében. A jogosulatlan felhasználó a jogosulatlan felhasználás tényével elfogadja és magára nézve betartandónak tekinti a jelen jogi tájékoztató tartalmát.

A weboldal tárhelyszolgáltatója az 
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 
9024 Győr, Déry Tibor utca 11. 2. em. 4. sz.
(Cg.08-09-016359, adószám: 14315754-2-08)

A weboldal a felhasználói élmények érdekében cookie-kat használ. A honlap további használatához a cookiek használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás